Milli Visuri
Olen Mirja "Milli" Visuri.1990 tulin Hollolan Lahest Ylläsjärvelle, Yllästokkaan, ravintolapäälliköksi. Vuodesta 1999 olemme asuneet Kurtakossa.
Perheeseeni kuuluu aviomies Harri ja kolme aikuista poikaa, pojanpoika sekä pari koiraa; pohjanpystykorva Akka ja itäsiperianlaika Biegga.
Koulutukseltani olen restonomi ja ammattillinen opettaja. Työurani olen tehnyt matkailun parissa erilaisissa tehtävissä. Alan opettajana kymmenkunta vuotta opettaen ravintola-alaa ja matkailualaa Kittilässä Redulla, Ivalossa Saamelaisalueen koulutuskeskuksessa ja Lappian koulutuksissa Kolarissa. Hotelliyrittäjänä olen ollut Posiolla kaksi vuotta ja ohjelmapalvelu- ravintolayrittäjänä Kolarissa toiminimellä kymmenisen vuotta. Pääasiassa olen kuitenkin työskennellyt Ylläksen alueella ravintolapäällikkönä.
Ylläkselle saavuin silloin, kun talkootyö eli kulta-aikaa. Olen osallistunut ja ollut luomassa erilaisia tapahtumia kuten Jonnen Pytty- lentopalloturnaus, Lasten Olympialaiset, Jokapojan Kantrit ja Elokuvakerho Napapiirin Sankarit. Työroolini puitteissa olen ollut matkassa Ylläs Soikoon hallituksessa, Ylläksen yhteismarkkinoinnissa ja Kurtakon Kesäkiiri- hankkeessa. Aikoinaan Koti- ja koulu ry:n puheenjohtajana olin "taistelemassa" Kurtakon koulun säilyttämisen puolesta.
Tiimityö ja jaettu johtajuus on minun tapani tehdä työtä. Henkilöstön hyvinvointi tuottaa mielestäni parhaimman tuloksen. Kaikkien kanssa ei tarvitse lähteä kaljalle ja olla vapaalla kaveri, mutta toista pitää kunnioittaa ja yhdessä työskennellä.
Nykyisellä valtuustokaudella olen edustanut Kylät ja tunturit - ryhmää sote-lautakunnassa ja elinkeinotoimikunnassa. Varavaltuutettuna minulla on ollut mahdollisuusosallistua välillä valtuuston kokouksiin ja sitä kautta valtuustotyö on tullut tutuksi.
Tutkin omia mielipiteitäni neljän vuoden takaa ja pitkälti samojen asioiden parissa tulen jatkamaan. Keskiössä tulee edelleen olemaan kylien elinvoimaisuus. Monitoimitila tulee toimimaan eri ryhmien liikuntatilana ja erilaisten tapahtumien järjestelypaikkana, mutta Ylläsjärven koulun yhteyteen tuleva liikuntatila pitää myös toteuttaa.
Lapin hyvinvointialueella on käynnissä palvelurakenteen keventämiseen tähtääviä toimenpiteitä, joiden tavoitteena on vähentää pitkäaikaista laitoshoitoa ja lisätä kotona asumista tukevia palveluja. Meillä on kylissä paljon ikäihmisiä ja määrä vaan kasvaa, siksi on tärkeä kehittää erilaisia palveluja ja niiden saavutettavuutta kaikkiin kyliin.
Kaavoitus, asunnot, tuulivoima ja kaivos tulevat värittämään keskustelua kunnassa jatkossakin. Kaavoituksessa peräänkuulutan kokonaissuunnittelua.
Asuntoja tarvitaan jo täällä oleville ja mahdollisille uusille kolarilaisille.
Tuulivoiman sijoittelussa paikallisten kuuleminen ja kuullun ymmärtäminen on tärkeää, eikä voida ajatella vaan saatavia verotuloja. Kaivos voi olla yksi työllistäjä muiden toimialojen joukossa. Hyvin toimivat yritykset tukevat toistensa toimintaa ja mahdollistavat uusien syntymistä.
Luonto, vesistöt ja kyläilmeen säilyttäminen ovat tärkeitä asioita. Ajattelen, että lailla ja lupien ehdoilla sekä avoimella keskustelulla meillä on mahdollisuus vaikuttaa asioiden hyvään hoitoon.
Asioita pitää tarkastella avoimin mielin, ottaa selvää ja tehdä päätöksiä niin että haitat eivät muodostu etuja suuremmiksi. Omaa päätöksentekoaan pitää pystyä muuttamaan ja sopeuttamaan muuttuvissa tilanteissa.
Jokainen ongelma on mahdollisuus - tunneälyä ja empatiaa mukaan päätöksentekoon -> äänestä minua